Francesca Borri: «Okei, denne historien er verdt livet mitt»

Du ankommer stedet med en sjåfør du stoler på. Utkledd som en flyktning. Med klær lånt av flyktninger. Og du har ingenting med deg. Ikke noe elektronisk utstyr. Alt må være lokalt produsert. Du kan ikke ha med deg en tannbørste av italiensk merke. Og så bare stoler du på syrerne. Og du tror virkelig på saken din, og du sier til deg selv: «Okei, denne historien er verdt livet mitt.»
Francesca Borri, 7. mars. Foto: Oda Berby

Francesca Borri, 7. mars. Foto: Oda Berby

Francesca Borri er en prisvinnende italiensk journalist og forfatter av den intense boka «Har du nummeret til FN? Et vitnesbyrd fra krigen i Syria». Den 7. mars besøkte hun Oslo for å fortelle om erfaringene sine.

Hør intervjuet her:

Krigen i Syria har drevet millioner av mennesker på flukt. FN opererer med det konservative anslaget på over 250 000 døde, men ifølge en ny rapport fra Syrian Centre for Policy Research kan så mange som 470 000 ha mistet livet.