Finnes det en katastrofekapitalist i Game of Thrones?

Aye. Han heter Petyr Baelish. En Milton Friedman-elev i middelalderkappe – og den farligste mannen i Westeros.

«Kall meg Petyr.»

Han truer da ingen, denne vennlige, tynne mannen med grålig frisyre og et par øyne som myser? Dette er det første Game of Thrones-skaperne vil få oss til å tenke om tronens kasserer Petyr Baelish. Han smiler. Fekter bort formaliteter og bryr seg ikke om titler. En sangfugl er hans selvskapte emblem. Hjertet hans blør for Lady Catelyn Stark. Og han har kanskje den roligste stemmen i det ellers så temperamentsfulle riket. Riktignok er han en hallik. Men han tafser aldri på horene i bordellet han eier.

Det kan til og med virke som om han respekterer dem når han legger ut sine faglige resonnementer om simulerte orgasmer.

«Jeg hater dårlige investeringer»
Inntrykket rakner imidlertid i scenen da … Les hele artikkelen i Manifest Tidsskrift.