Radio Rathkes er endelig blitt en radio!

Bodegapraten. Tirsdag 20. oktober spilte vi inn den første episoden av podcasten Bodegapraten i kjelleren på Tøyengata Bodega i Oslo.

F.V.: Lotta Elstad, Magne Flemmen, Linn Herning. Foto: Oda Berby.

Kveldens tema: Podemos sier «kasten vs folket». Owen Jones skriver om The Establishment, Occupy-amerikanerne roper «we are the 99 per cent», mens marxistene tviholder på klassebegrepet. Hvordan skal man snakke om ulikhet? Og har det egentlig noe å si? Prorgamleder: Lotta Elstad. Gjester: Sosiolog Magne Flemmen og velferdsprofitørjeger Linn Herning.

Hør på podcasten her:

Lotta Elstad og Magne Flemmen. Foto: Oda Berby

Å si at alle er middelklasse i dag: På et logisk nivå er det jo umulig, fordi middelklasse må vise til noe som er mellom noe annet – og alle kan jo ikke være i midten. Det sier noe om bagasjen klassebegrepet har. – Magne Flemmen

Linn Herning. Foto: Oda Berby.

Det jeg er opptatt av, er den politiske strategien for venstresiden: å synliggjøre interessante interessemotsetninger. – Linn Herning.