Krisens ansikter 4

Et gjennombrudd! utbrøt en opprømt Donald Tusk etter å ha forhandlet fram følgende avtale med Tyrkia:

Trengs det et parti for sofavelgere?

Bodegapraten. 40 prosent stemte ikke ved kommunevalget i år. 83 prosent av stortingsrepresentantene har høyere utdanning, mot 30 prosent av befolkningen. Og bare noen knappe promiller er partipolitisk aktive.

På Bodegapraten 15. desember møttes Gamle Oslo-politiker Kay Asbjørn Schjørlien, Rødts Mari Eifring og velferdsprofitørjeger Linn Herning til samtale: Har vi et demokratisk problem? Og hva gjør vi i så fall med det?

Hør på podcasten her:

PS. Les om hva tariffavtale er her. Og TISA og TTIP her.

John F. Kennedy visste det. Det gjorde også Marilyn Monroe.

Tiltrekning er en mektig greie. Retorikk-ekspert og tidligere Ap-rådgiver Trygve Svensson møtte filosof og Maddam-blogger Ingrid Hødnebø på tirsdagens Bodegaprat på Tøyengata Bodega.

Lotta Elstad, Trygve Svensson og Ingrid Hødnebø. Foto: Oda Berby

Vi snakket om politikk og kunsten å forføre.

Jeg er jo retoriker og humanist, og vi liker veldig godt å begynne med antikken: Og Homer begynner med en forelskelse – den skjønne Helena har forført Paris. – Trygve Svensson

Hør på podcasten her:

Ingrid Hødnebø. Foto: Oda Berby.

Ved amerikansk valgkamp, da kan jeg sitte i sofaen og bare merke at hårene reiser seg på armen og på hele kroppen, og jeg bare grøsser… mens inni hodet mitt, der himler hjernen min med øynene og bare «herregud!».  – Ingrid Hødnebø

Handler politikk egentlig bare om kunsten å forføre?

Psykoanalysen tror at den behandler forstyrrelser knyttet til sex og begjær, men i realiteten er det snakk om forførelsens lidelse …  – Jean Baudrillard
 Mae West gets dressed. CC

Mae West gets dressed. CC

Handler politikk egentlig om kunsten å forføre? Er politikere våre surrogatforelskelser? Tjener høyresiden mest på følelsespopulisme? Og har alt mas om patriarkat og vaginalstat drept flørten mellom mann og kvinne?

I neste Bodegaprat snakker jeg med AP-rådgiver og retorikkforsker Trygve Svensson og Maddam-blogger Ingrid Hødnebø om kunsten å forføre. Podcasten spilles inn live fra bokkafeen på Tøyengata Bodega tirsdag den 1. desember. Velkommen!

Radio Rathkes er endelig blitt en radio!

Bodegapraten. Tirsdag 20. oktober spilte vi inn den første episoden av podcasten Bodegapraten i kjelleren på Tøyengata Bodega i Oslo.

F.V.: Lotta Elstad, Magne Flemmen, Linn Herning. Foto: Oda Berby.

Kveldens tema: Podemos sier «kasten vs folket». Owen Jones skriver om The Establishment, Occupy-amerikanerne roper «we are the 99 per cent», mens marxistene tviholder på klassebegrepet. Hvordan skal man snakke om ulikhet? Og har det egentlig noe å si? Prorgamleder: Lotta Elstad. Gjester: Sosiolog Magne Flemmen og velferdsprofitørjeger Linn Herning.

Hør på podcasten her:

Lotta Elstad og Magne Flemmen. Foto: Oda Berby

Å si at alle er middelklasse i dag: På et logisk nivå er det jo umulig, fordi middelklasse må vise til noe som er mellom noe annet – og alle kan jo ikke være i midten. Det sier noe om bagasjen klassebegrepet har. – Magne Flemmen

Linn Herning. Foto: Oda Berby.

Det jeg er opptatt av, er den politiske strategien for venstresiden: å synliggjøre interessante interessemotsetninger. – Linn Herning.